onsdag 26 november 2014

Nyhets bullentin Från Mosebacke Monarki


Hej alla diskofiler.

För kännedom så vill jag meddela att det extra tjocka "pappkonvolutet" som alla [Platinum SHM-CD] albumen låg i har nu japanerna tagit bort. De har väl liksom vi konsumenter kommit på att den inte fyller någon funktion.

I övrigt så är ingenting ändrat på [Platinum SHM-CD] utgåvorna. Dessa remastrade utgåvor är det senaste och bästa i ljudväg som Japan har att erbjuda idag. 

Man kan väl säga att du behöver en riktigt bra ljudanäggning för att [Platinum SHM-CD] utgåvorna ska komma till sin rätt. Ett album med ordinär SHM-CD, 24-Bit remastering eller Sony Japan egna remastering teknik "Blu-spec CD2är bra för de flesta.

Och för den som inte vet: Japanerna remastrar alla sina album så att de skall låta så likt originalalbumet som möjligt innan det släpps för försäljning, stora som små japanska skivbolag gör så.


★★★ Kolla in ★★★ 
För en tid sedan så var musiktidningen "Rock 'n' Roll Magazine" hemma hos mig och gjorde ett reportage om dessa sk "Mini LP", "Cardboard Sleeve CD's" utgåvor som fortfarande tyvärr är okända för de flesta i svedala. 

De blev minst sagt lite chockerade över den exakthet över dessa utgåvor såsom: reliefomslag, alla orignal tillbehör, utformning m.m. som dessa utgåvor är mest kända för. Naturligtvis även ljudkvaliteten.

Tidningen med reportaget kommer den 16 December för prenumeranter. Det ska bli spännande och se hur de utformat reportaget.

Om du vill börja prenumerera Rock 'n' Roll Magazine som i mitt tycke är den hittils bästa av alla svenska musiktidningar (förutom "Larm" då) så kan du ringa: 0455-302930 eller eller genom deras hemsida: http://www.rocknrollmagazine.se/

Tidigare nummer
av tidningen


Om du vill köpa ett eller flera album från min hemsida så kontaktar du mig genom ett email: japan.cd@hotmail.com eller per telefon: 070-774 68 04

MVH Christer Andersson